top of page

Minitalo

Laatu

RAKENNUSTAPASELOSTUS

MINITALO OY                            

minihouse@aitoark.fi

 

MINITALO - Pieni Oma Talo

- 29 m2 + parvi - (normaalikorkea malli) tai

- 34 m2 (korkea malli)

- 44 m2 (laajennettu korkea malli sillalla)

 

 

YLEISTÄ 

Rakennus  on 1. tai 2 krs pientalo. Asuinkerros-ala:

 

Normaali malli                                       Ulkomitat                     Harjakorkeus             

29 m2 + makuuparvi (+ tekninen tila)    3,5 m x 10.8 m     x     korkeus n. 4.9 m

Korkea malli                                                                                                            

34 m2 yläkerralla (+ tekninen tila)          3,5 m x 10.8 m     x     korkeus n. 6,3 m

Korkea malli lisähuoneella                                                                                           

44 m2 yläkerran sillalla (+ tekninen tila) 3,5 m x 10.8 m     x     korkeus n. 6,3 m

 

Rakennustapa

Talo rakennetaan kuivissa olosuhteissa tehtaalla sisustuksineen ja kuljetetaan tontille.

 

U-arvot

U-arvot ulkoseinä 0,15 ja alapohja 0,09 ja yläpohja 0,09. Ikkunoiden U-arvo max. 1. Liukuovi Profin U-arvo 0,64.

 

Perustus

Talo perustetaan kierrepaaluille. Sokkeli verhotaan sokkelilevyllä. Rakennuspaikan on oltava puuton rakennettaessa, ja kaltevuus max 0,6 m. Kuljetusautolla tulee päästä rakennuspaikan viereen.

 

Rakennusrunko

Rakennusten kantavat seinärakenteet ovat puurakenteita. Alapohjaan integroidaan vesikiertoinen lattialämmitys tai taloon tulee sähköinen lämmitys tilaajan valinnan mukaan. 

 

Katto

Katto on harjakatto jonka kaltevuus on 45 astetta. Vesikaton ja rungon kate/peitemateriaali on PVC tai maalattu pelti Ruukki Classic asiakkaan valinnan mukaan. Värit RR20 valkoinen, RR21 vaaleanharmaa ja RR29 punainen.

 

Katossa on rännit katon pitkillä reunoilla, sekä pakolliset kattotarvikkeet ja tikkaat. Rännin päässä on vedenohjauskettinki joka kiinnitetään maahan.

 

Julkisivut

Talojen julkisivut ovat pystysuuntaista puuta. Laudat männyn sydänpuuta laatuluokka A tai B, käsittelemättömässä vaihtoehdossa siperian lehtikuusi lautaa leveydeltä 60-145 mm. Laudan alalaidassa on tippanokka. Laudan paksuus min 23 mm. Peiterimoitus, jos kyseessä, riman leveys 30-80 mm. Rapattu versio rapataan levylle.

 

Käsittelyt 1. Ei käsittelyä (kun kyseessä siperian lehtikuusi), 2. Rautavihtrilli (rautasulfaatti) käsittely harmaaksi, 3. Punamulta keittomaali. Rapatussa julkisivussa kalkkimaali.

 

Talossa on ison pääikkunan kohdalla kiskolla kulkevat puusäleiköt.

 

Väliseinät

Huoneistojen väliset seinät ovat levytettyjä rakenteita. Viimeistelyaste on valmiin sisäseinäpinnan mukaan.

 

Ikkunat ja ovet

Asunnoilla on päädyssä alas asti ulottuvat isot ikkuna/liukuovi. Ikkunat ovat puu-alumiini, puurakenteisia tai pvc ikkunoita. Ikkunoiden ja ikkunaovien puuosat ovat lakattuja tai maalattuja ja ulkopinta on anodisoitua maalattua alumiinia. Kaikki ulko-ovet varustetaan lukoilla ja kaikki ovet ja ikkunat kaikella tarvittavalla heloituksella valmiiksi. Kaikki korkeat ikkunat ovat turvalasi-ikkunoita. Ikkunoiden ja ulko-ovien U-arvo max. 1.

 

Ikkunat:

MH              avattava ikkuna 900 x 2200 mm

PARVI(-ET) avattavat ikkunat 600 x 700 mm tai korkeassa mallissa 900 x 2000 mm

 

Ulko-Ovet:

ULKO-OVI   1000 x 2200 mm lasia

LIUKUOVI    3200 x 2200

TEK.TILA     1000 x 2200 mm puupanelipinta pystysuunta kuten julkisivu

 

Sisä-ovet:

WC laakaovi  700-900 x 2100 mm, väri valkoinen

 

Terassi

Taloon kuuluu ulkoterassi noin 4 x 4 metriä, ja terassille portaat maanpinnasta ylös.

 

SISÄMATERIAALIT

Sisäkattopinnat

Kattopinnat levytetään kipsilevyä, jotka tasoitetaan ja maalataan. Samoin kuin kattopinta, käsitellään myös alas lasketut katot tekniikalle jos sellaisia on.  

 

Seinäpinnoitteet

Sisäseinät levytetään kipsilevyä, jotka tasoitetaan ja maalataan.

 

Lattiapinnoitteet

Lattianpäällysteenä on joko höylätty lankkulattia, joka öljykäsitellään tai vaihtoehtona lankkuparketti. Värit molemmissa tapauksissa valkoöljytty / harmaaöljytty / nature.

 

KALUSTEET, VARUSTEET JA LAITTEET

 

Keittiö

Keittön kaapit ovat maalattua tai viilutettua MDF-levyä. Kaappien ulkoreunoissa on peitelevyt. Työtaso on öljytty puu,  betoni tai kivi. Keittiön koneet on kaikki integroitu kaappisäilytyskokonaisuuteen. Keittiössä on micro-kombinaatiouuni, 2-levyinen keraaminen tasoliesi, liesituuletin aktiivihiilisuodattimella, matala jääkaappi tason alla ja 45 cm tiskikone, tasoon upotettu allas ja korkea hana Tapwell EVO 184. Keittiön takaseinä laatoitetaan. Keittiön pituus on 1800 mm.

 

Keittiössä on työtason yllä led-valaisimet.

 

Kylpyhuone

Kylpyhuone vesieristetään ja laatoitetaan kokonaan ylös asti. Vesiputket kulkevat seinän sisällä suojaputkessa. Kylpyhuoneessa on lattialämmitys.

 

Kylpyhuoneen varusteet ovat pulttikiinnityksellä seinään kiinnitettävä posliiniallas op-up pohjaventiilillä, altaan vesilukko Tapwell XACC 167 liitetään seinän kautta viemäriin, altaan bidéhana ja bidesuihku Tapwell Birillo Bi 069D. Peilikaappi Svedberg DK 80 tai Jenny . Seinä-wc soft-close kannella ja rosterisella painikkella, suihku Tapwell TVM 2200 edition 2  ja lasiset suihkuseinäkkeet kulmikkailla rosterikiinnnikkeillä. Pesukoneen tulohana ja poisto seinässä Oras ja kuivausrummulle pistorasia. Viemäri Vieser, kansi rosteri. Pyyhekoukut Smedbo Home RV3455 6 kpl ja wc-paperiteline Smedbo House RV341 asennettuna.

 

Jotkut hanat ja suihkut, allasviemärin ja pientarvikkeet saa joko rosterin- tai messinginvärisenä.

 

Kylpyhuoneen alakatossa kiinteät led-valot, ja peilikaapin yläpuolella seinävalot. Peilikaapin vieressä on pistorasia kannella. Pesukoneen ja kuivurin sähköt.

 

Sauna

Talossa on valinnanvaraisena vaihtoehtona pieni sauna n. 1200 x 1000 mm. Saunalauteet ovat haapaa. Kiuas on sähkökiuas. Saunan seinä kylpyhuoneeseen on lasia. Ovi on saranallinen, saranat ja kiinnikkeet rosteria.

Takka

Talossa on lisähinnallisena valintana teräksinen kamina kevytpiipulla kaikkine varusteineen asennettuna.

 

LVIAS TEKNISET JÄRJESTELMÄT

Talossa on tekninen tila. Tilan seinät ja pinnat ovat maalattuja.

 

Lämmitys, vesi- ja viemäriverkko ja sähkö

Lämmitys joko kaukolämpö vesikiertoisella lattalämmityksellä (lisähinnallinen), tai ilmalämmitys sekä sähköinen lattialämmitys osin asennettuna lattiassa mm kph ja alas asti menevien ikkunoiden alla. Etäluettavat sähkö- ja vesimittarit Suomen standardien mukaisesti. Valokuituverkko asennettuna.

 

Tele- ja sähköjärjestelmä

Talo varustetaan tavanomaisella määrällä sähkö-, data ja telepistokkeita. Tavanomaiseksi katsottavien LVI, sähkö- tele ja datajärjestelmät sisältyvät taloon valmiina. Jokaisessa huoneessa on katto- tai seinävalolle paikka, katkaisija ja pistorasia. Keittiössä on välitilan LED-valaistus, ja kylpyhuoneessa integroitu kattovalaistus ja seinävalot. Data- ja teleliitännät ovat päähuoneessa.

 

 

 

 

 

Suunnittelija Aito Arkkitehtitoimisto Oy

Yhteyshenkilö Maria Klemetz: maria.klemetz@aitoark.fi     +358 (0)40 7588991 Maria Klemetz   minihouse@aitoark.fi

bottom of page