top of page

Layout

EKOLOGINEN JALANJÄLKI

Minitalon - Pienen Oman Talon jalanjälki on pieni, rakennuksen ulkomitat ovat 3,5 x 10,8 m. Talo vaatii maapinta-alaa tontilla hyvin vähän, joten se on erinomainen mahdollisuus lisärakentaa pienelläkin tontilla. Talo on tontinkäytön tehokkuudessaan ekologinen pientalo.

Talon koko on perusmallissa 2h+kk n. 30 m2 (asuinpinta-ala 29 m2 +tekninen tila), ja korkeassa mallissa 3-4h+kk, 34-44 m2, lisähuoneella 47 m2. Makuuparvi tai yläkerran huone sijaitsee alakerran makuuhuoneen yllä, ja kylpyhuoneen yllä on säilytysparvi tai toinen makuuhuone.

Sijoittelua tontilla harkitessa on hyvä huomioida, että Suomessa usein kaava vaatii 4 m rakentamattoman etäisyyden tontin rajasta, ja 8 m etäisyyden toiseen rakennukseen. Minitalot voidaan kuitenkin sijoittaa kiinni toisiinsa seläkkäin. Tonttiselvityksessä käymme nämä asiat läpi kanssasi, ja valitsemme Minitalolle parhaan paikan tontillasi.

Erillismallissa on perusmallia paremmat palo-ominaisuudet. Sen voi sijoitta kiinni tontin rajaan, tai 8 m lähemmäksi olemassa olevaa rakennusta, jos viranomaismääräykset tämän tontilla sallivat.

bottom of page