top of page
Search
  • Minitalo - HS Minja Rantavaara

Helsingin ensimmäiset Minitalot rakennetaan käsinveistetystä hirrestä

Hirsirakenteisissa minitaloissa lämmitysmuotona toimivat Helsingin ensimmäiset energiapaalut.

Arkkitehti Maria Klemetz (vas.), rakennuttaja Janne Kilpinen ja Helsingin kaksi ensimmäistä minitaloa. (KUVA: Juhani Niiranen / HS)

Helsingin Sanomat HS 30.11.2019

Itä-Helsingissä Kurkimäen ja Kontulan rajalla on 300 neliön tontti, johon on noussut Helsingin kaksi ensimmäistä minitaloa. Sen lisäksi, että miniomakotitalot ovat kompaktin kokoisia, 60 neliötä, niistä tekee erityisen myös niiden rakennusmateriaali, perinteinen hirsi. Minitalojen rakennuttaja, Janne Kilpinen odottaa jo innoissaan helmikuuta, jolloin he muuttavat toiseen hirsitaloista yhdessä poikansa kanssa. Toiseen taloista Kilpinen etsii myöhemmin vuokralaisen.

Recent Posts

See All

Minitalot ovat kasvava trendi

Yle: Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja https://yle.fi/a/74-20077422?fbclid=IwAR1FEXZ4Zw1-phlAdg4DNIE-2LFq9ghQoxmtf7oCF1KHN9s9tzh_Ylwfs74_aem_AVDo_B1pgvtcXZUu84fKYLGP9KM3YZjFJHGr9EcTcCV

Miniasunnot kiinnostavat

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page