top of page
Search
  • Minitalo - HS Minja Rantavaara

Helsingin ensimmäiset Minitalot rakennetaan käsinveistetystä hirrestä

Hirsirakenteisissa minitaloissa lämmitysmuotona toimivat Helsingin ensimmäiset energiapaalut.

Arkkitehti Maria Klemetz (vas.), rakennuttaja Janne Kilpinen ja Helsingin kaksi ensimmäistä minitaloa. (KUVA: Juhani Niiranen / HS)

Helsingin Sanomat HS 30.11.2019

Itä-Helsingissä Kurkimäen ja Kontulan rajalla on 300 neliön tontti, johon on noussut Helsingin kaksi ensimmäistä minitaloa. Sen lisäksi, että miniomakotitalot ovat kompaktin kokoisia, 60 neliötä, niistä tekee erityisen myös niiden rakennusmateriaali, perinteinen hirsi. Minitalojen rakennuttaja, Janne Kilpinen odottaa jo innoissaan helmikuuta, jolloin he muuttavat toiseen hirsitaloista yhdessä poikansa kanssa. Toiseen taloista Kilpinen etsii myöhemmin vuokralaisen.

Lue lisää ja katso kuvat > linkki HS artikkeliin

692 views0 comments

Recent Posts

See All

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page