top of page
Search
  • Minitalo

Myllypurossa vietettiin Tyhjän Tontin Bileet


Tyhjän Tontin Bileet vietettiin Wappuna Helsingin Myllypurossa. Aurinko oli silloin jo sulattanut lumet.

Helsingin Myllypuroon on nousemassa kaksi Minitaloa pienelle 300 m2 tontille. Tontilla vietettiin Vappuna, lämpimässä auringonpaisteessa, iloiset Tyhjän Tontin Bileet, juhlistamaan Minitalojen suunnittelun alkamista. Rakennuslupa on kirjoittaessa jo pitkällä.

Tontilla kävi vilkas kuhina, kun naapurit kävivät tutustumassa kadun Minitalo-hankkeeseen, ja vaihtamassa kuulumisia rakentamisen etenemisestä. Koko alue on uutta rakennusaluetta, joten monella naapurilla on oma rakennusprojekti edessä. Tunnelma alueella on mukavasti yhteisöllinen ja apua pystyttämään mm telttasauna tontille juhlia varten, löytyi heti naapurista. Naapurit olivat Minitalo-hankkeesta mielissään, ja toivottivat ihastuneina uuden konseptin tervetulleeksi alueelle.

Myllypuron alue on kaavoitettu kaupunkimaiseksi omakotitalo-alueeksi, jossa rakennukset sijoittuvat kiinni katuun. Kaksi Minitaloa sopivat hyvin harjakattoiseen talorivistöön, ja Minitaloilla tontin käyttö saadaan tehostettua. Minitaloilla kaksi perhettä, muiden tonttien yhden perheen sijasta, saavat kodin hienolta puutaloalueelta. Myllypuron Minitaloja on hieman perusmallista muokattu, ja niille on suunniteltu kaupungin tontinluovutusehdoista johtuen laajennukset, joiden päälle tulee ilta-aurinkoa saavat kattoterassit.

Näistä Minitaloista toisesta tulee omistajan koti, ja toisesta toiselle perheelle koti, ja ehkä tulevaisuudessa toisesta perheen pojan oma Minitalo. Yksi taloista varustetaan aurinkopaneelein, ja aurinkosähköä syötetään molemmille tontin taloille.

Jos kiinnostuit tämän tyyppisestä hankkeesta, ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellään lisää: minihouse@aitoark.fi . Nettisivuilla on myös paljon tietoa Minitalosta www.minihouse.fi.

Recent Posts

See All

Minitalot ovat kasvava trendi

Yle: Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja https://yle.fi/a/74-20077422?fbclid=IwAR1FEXZ4Zw1-phlAdg4DNIE-2LFq9ghQoxmtf7oCF1KHN9s9tzh_Ylwfs74_aem_AVDo_B1pgvtcXZUu84fKYLGP9KM3YZjFJHGr9EcTcCV

Miniasunnot kiinnostavat

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page