top of page
Search
  • HBL Nina Weckström

MINIHUS TILL KOTTBY

Minitaloja Helsingin Käpylään

HBL artikkeli Käpylän tulevasta Minitalo-kaavasta ja sen mahdollisuuksista:

"Trähusidyllen i västra Kottby ska bli kulturmärkt, samtidigt som man öppnar upp för en tätare stadsbild genom att tillåta nya små trähus på bakgårdarna. Storleksmässigt alltså bostadshus för främst singlar eller par. Det är sällan som hus är till salu i västra Kottby.

Trä-Kottby i all ära, men på västra sidan om Backasgatan döljer sig en pärla till idyll. Västra Kottby har samma rara kvaliteter som grannkvarteren, charmiga trävillor på rymliga tomter med både välvårdade och vildvuxna trädgårdar."

Katso koko artikkeli ja kuvat: "Nya Miniträhus kan ge dold pärla nytt liv"

182 views0 comments

Recent Posts

See All

Minitalot ovat kasvava trendi

Yle: Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja https://yle.fi/a/74-20077422?fbclid=IwAR1FEXZ4Zw1-phlAdg4DNIE-2LFq9ghQoxmtf7oCF1KHN9s9tzh_Ylwfs74_aem_AVDo_B1pgvtcXZUu84fKYLGP9KM3YZjFJHGr9EcTcCV

Miniasunnot kiinnostavat

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page