top of page
Search
  • ILTALEHTI Jaakko Vilmusenaho

Janne rakensi Helsinkiin somaa minitaloa – Sääntö-Suomi iski väliin ja nyt tontille nouseekin yllätt

"Helsinkiläisen Janne Kilpisen paikallista huomiota herättänyt talonrakennusprojekti puksuttaa sutjakkaasti eteenpäin. Hän on rakentamassa Itä-Helsinkiin Vienankadulle kahta pienikokoista modernia hirsitaloa. Talojen on määrä valmistua elokuussa, jolloin Kilpinen muuttaa toiseen niistä poikansa kanssa, toisen hän vuokrauttaa eteenpäin.

Sympaattinen projekti on elänyt varvin vivahteikkaasti. Alunperin Kilpisen tarkoituksena oli rakentaa arvonnassa voittamalleen tontille yksi minitalo, johon kaksihenkinen perhe mahtuu vallan mainiosti. Helsingin kaupungille tämä ei kelvannut.

– Alueella jaettiin pari vuotta sitten 84 tonttia. Pienimmälle tontille niistä rakennettavan talon piti olla vähintään 180 neliötä. Aivan järjetön koko kaksihenkiselle perheelle."

"Tältä Helsingin moderneimmat hirsitalot näyttivät ilmasta kuvattuna huhtikuussa." Kuva Janne Käpylehto

322 views0 comments

Recent Posts

See All

Minitalot ovat kasvava trendi

Yle: Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja https://yle.fi/a/74-20077422?fbclid=IwAR1FEXZ4Zw1-phlAdg4DNIE-2LFq9ghQoxmtf7oCF1KHN9s9tzh_Ylwfs74_aem_AVDo_B1pgvtcXZUu84fKYLGP9KM3YZjFJHGr9EcTcCV

Miniasunnot kiinnostavat

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page