top of page
Search
  • YLE Tuulia Thynell

MINITALOT KÄPYLÄ - YLE UUTISISSA

"40 neliössä kaikki tarpeellinen"

Liki satavuotiaiden omakotitalojen takapihoille Helsingissä saattaa lähivuosina nousta jopa 150 miniomakotitaloa.

Länsi-Käpylä Helsingissä on 1920-luvulla rakennettujen puutalojen ainutlaatuinen kokonaisuus. Puutarhakaupunginosasta saattaa tulla vielä ainutlaatuisempi, jos alueen asemakaavaehdotus menee läpi. Kaavan toteutuessa vehreiden pihojen perukoille voisi lähivuosina nousta uusia, noin 40 kerrosneliön kokoisia miniomakotitaloja.

Aito Arkkitehtuuritoimisto on erikoistunut täydennysrakentamiseen, jota Käpylän minitalotkin edustavat. Arkkitehtitoimiston toimitusjohtaja, arkkitehti Maria Klemetz pitää hanketta erinomaisena.

– Se näyttää, että myös tällaiseen hyvin suojeltuun, arvokkaaseen, valmiiseen ympäristöön voidaan tehdä hyvä lisärakennuskaava.

1,252 views0 comments

Recent Posts

See All

Minitalot ovat kasvava trendi

Yle: Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja https://yle.fi/a/74-20077422?fbclid=IwAR1FEXZ4Zw1-phlAdg4DNIE-2LFq9ghQoxmtf7oCF1KHN9s9tzh_Ylwfs74_aem_AVDo_B1pgvtcXZUu84fKYLGP9KM3YZjFJHGr9EcTcCV

Miniasunnot kiinnostavat

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page