top of page
Search
  • Writer's picturemariaklem

Kolmen kerrostalon verran Minitaloja Jätkäsaareen?

Kolmen kerrostalon verran siirtyviä Minitaloja Jätkäsaareen? Osallistumme Minihouse Nomad -konseptilla Helsingin Sataman järjestämään Jätkäsaareen elävöittämisen ideakilpailuun "Pimp My Jätkäsaari". Käy tykkäämässä ehdotuksemme esittelykuvasta, niin pääsemme pitchaamaan Minitalo-konseptiamme asiantuntijoille 18.8.2016!

Pimp My Jätkäsaari ideakilpailun esittelykuvamme

Kilpailu facebookissa

Jätkäsaaren alueen rakentaminen kestää kymmeniä vuosia, ja tänä aikana aina osa alueesta on hyödyntämätöntä joutomaata: no-man´s-land. Joutomaapaikat jotka odottavat rakentamista ovat kuitenkin jännittäviä, kauniita ja erikoisia paikkoja keskellä pääkaupunkia. Ehdotuksemme ideakilpailuun on sijoittaa siirrettäviä Minitaloja, esimerkiksi opiskelijoille ja muille urbaaneille, liikkuville asukkaille, Jätkäsaaren käyttämättömille maa-alueille. Minitalo siirtyy, kun alueen rakentaminen etenee!

Ketterä Minitalo vastaa kaupunkien asuntopulaan nopeasti ja luo uuden nomadin asumismuodon kaupunkiin.

Minitaloja voi sijoittaa rakennustyömaan jättömaan lisäksi sinne, mistä Jätkäsaarelaiset keksivät nykyisellään käyttämättömiä paikkoja: parkkipaikoille, tasakatoille, tontin pieniin rakoihin. Kun Minitalon julkisivuna käytetään aurinkopaneeleja, Minitalo muuttuu koko alueen aurinkosähkö -hubiksi, jota voidaan käyttää esimerkiksi sähköautojen latauspisteille.

Katso koko ehdotus tästä.

232 views0 comments

Recent Posts

See All

HS Helsingin Sanomat 30.6.2021: Ruotsalaiset keksivät minitalon kiinnittämisen kallionseinämille. ”Suomalainen Minihouse ehdottaa siirtyvää ”nomaditaloa” muun muassa Helsingin Jätkäsaaren käyttämättöm

bottom of page